Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи штрафують за порушення законодавства з ЄСВ під час війни — ДПС

Реклама

У Південному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків нагадали про зміни, внесені Законом № 2120-IХ до розділу VIII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону про ЄСВ.

По-перше, вони передбачають, що тимчасово, на період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану та протягом трьох місяців після припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану, штрафні санкції, визначені частиною одинадцятою ст. 25 Закону про ЄСВ, не застосовуються.

Як бухгалтеру автоматично дізнаватися про зміни воєнного часу? У рішенні LIGA360:Бухгалтер. Норми оподаткування й бухобліку, особливості подання звітності й оплати праці - все подано в зручному форматі й систематизовано. Замов рішення прямо сьогодні за акційною ціною.

По-друге, тимчасово, на період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану та протягом трьох місяців після припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану, платникам ЄСВ не нараховується пеня, а нарахована пеня за ці періоди підлягає списанню.

Водночас платникам податків радимо враховувати і ряд інших нюансів в частині ЄСВ:

Усі бухгалтерські інструменти для підприємця - в одному рішенні. Замовляй рішення LIGA360, щоб знати про зміни законодавства, перевіряти контрагентів й подавати звітність онлайн. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини