Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Строки розгляду пояснень та копій документів щодо блокування податкових накладних не зупиняються на період війни

1 серпня 2022, 14:15
1035
0
Реклама

На період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану продовжено терміни подання письмових пояснень та копій документів для платників податків по податкових накладних/розрахунках коригування, реєстрація яких зупинена в ЄРПН, скарг на рішення комісій з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН головних управлінь Державної податкової служби України в областях, м. Києві та Офісу великих платників податків ДПС (далі - комісія регіонального рівня) відповідно до норм пп. 69.9 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ.

Комісії регіонального рівня у свою чергу продовжують роботу та приймають рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН або відмову в такій реєстрації, врахування/неврахування таблиці даних платників податку, відповідності/невідповідності платників критеріям ризиковості з дотриманням строків встановлених нормами пп. 69.9 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ.

При цьому, органами податкової служби вживаються вичерпні заходи щодо прийняття рішень у максимально стислі терміни для створення сприятливих умов ведення бізнесу.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 101.18 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Як бухгалтеру автоматично дізнаватися про зміни воєнного часу? У рішенні LIGA360:Бухгалтер. Норми оподаткування й бухобліку, особливості подання звітності й оплати праці - все подано в зручному форматі й систематизовано. Замов рішення прямо сьогодні за акційною ціною.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини