Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС розробляє зміни до автоматичної система аналізу ризиковості операцій платників ПДВ

Реклама

Європейська Бізнес Асоціація повідомила про зустріч із фахівцями ДПС, яка стосувалась реєстрації та блокування ПДВ накладних.

Бізнес звернув увагу на питання, які виникали/виникають до чи в процесі реєстрації ПН/РК, зокрема, підстави віднесення платника податків до критерія ризиковості, труднощі з реєстрацією накладних до 15 липня, вірогідність накладення штрафних санкцій за порушення термінів.

У свою чергу в ДПС вказали, що запроваджено Комунікаційні податкові платформи в регіонах. Також для більш оперативного звернення та розгляду проблем питань можна звертатись, зокрема, і через ЄБА до територіальних органів ДПС про організацію онлайн зустрічей чи розгляд проблемних питань компаній.

Фахівці податкової служби повідомили, що наразі розробляються зміни до автоматичної система аналізу ризиковості операцій та платника податків.

Представники бізнесу має можливість надати перелік проблемних випадків блокування реєстрації податкових накладних, пропозиції щодо алгоритму перевірки на ризиковість та інші пропозиції щодо удосконалення роботи автоматизованої системи реєстрації ПН/РК. Такі пропозиції ЄБА буде передавати у зведеному вигляді до ДПС.

Ексклюзивна пропозиція LIGA360:Бухгалтер - 2 за ціною 1! Купуєте рішення LIGA360 - обираєте ще одне у подарунок. Дізнайтеся про акційну пропозицію серпня за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини