Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як оподатковується ПДВ послуга за програмою лояльності - ДПС

22 серпня 2022, 13:40
289
0
Реклама

Операція з постачання основного пакету послуг абонентам (учасникам програми лояльності) оподатковується ПДВ у загальновстановленому порядку. При цьому якщо вартість додаткових послуг, що надаються своїм абонентам (учасникам програми лояльності) включається до складу вартості основного пакету послуг, то для цілей оподаткування ПДВ надання таких додаткових послуг не розглядається як окрема операція з постачання послуг (у тому числі безоплатно наданих послуг у розумінні норм пп. 14.1.13 ПКУ).

Для такої операції базу оподаткування ПДВ необхідно визначати відповідно до п. 188.1 ПКУ, а саме виходячи із договірної вартості таких послуг з урахуванням загальнодержавних податків та зборів, яка при цьому не може бути нижче звичайних цін.

Якщо така договірна ціна є нижчою за звичайні ціни, то за операцією постачання основного пакету послуг абонентам (учасникам Програми) необхідно нарахувати податкові зобов'язання з ПДВ, виходячи із вказаної вище бази оподаткування, та з урахуванням правил, передбачених пунктом 15 Порядку № 1307, скласти дві податкові накладні:

- одну - на суму, розраховану виходячи з фактичної ціни постачання;

- іншу - на суму, розраховану виходячи із звичайної ціни.

Щодо відповідності договірної ціни звичайній ціні ДПС повідомляє, що така відповідність може бути встановлена за результатами аналізу інформації про ціни, що склалися на ринку вказаних вище послуг, використаної з різних інформаційних джерел.

Джерело: ІПК ДПС від 10.02.2022 р. № 330/ІПК/99-00-21-03-02-06.

Отримай максимум робочих інструментів й аналітики, слідкуй за змінами воєнного стану, та користуйся професійними сервісами для бухгалтерів. Дізнайся про LIGA ZAKON за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини