Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фізособі не вручалися ППР щодо плати за землю: за який період виникає податкове зобов’язання

24 серпня 2022, 08:55
481
0
Реклама

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області нагадало, що плата за землю - обов'язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку або орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності.

При цьому платники плати за землю (крім фізичних осіб) самостійно обчислюють суму плати за землю щороку станом на 01 січня і не пізніше 20 лютого поточного року подають до відповідного контролюючого органу за місцезнаходженням земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік за формою.

Щодо платників плати за землю, якими є фізичні особи, то контролюючий орган має самостійно визначити суму грошових зобов'язань платника протягом визначеного ПКУ строку.

Якщо ж фізичній особі не надсилалися (не вручалися) податкові повідомлення-рішення (контролюючим органом не здійснювалося нарахування плати за землю), то податкове зобов'язання з плати за землю нараховується за останні три роки.

Не грай в "російську рулетку" зі своїм бізнесом! Контролюй зв?язки, репутацію в медіа та знай актуальні вимоги законодавства - з рішенням LIGA360. Тільки в серпні отримай 5 робочих місць за 5000 грн/міс.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини