Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зміни до ПКУ для стимулювання використання біопалива — законопроєкти

2 вересня 2022, 14:35
329
0
Реклама

Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України на Урадовому порталі повідомило, що з метою застосування в Україні загальноприйнятих світових практик щодо СО2-нейтральності біопалива та стимулювання його використання для виробництва енергії Держенергоефективності спільно з Міненерго підготовлено такі законопроекти:

  • «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо встановлення нульової ставки податку за викиди СО2 для установок, якими здійснюються такі викиди в результаті спалювання біопалива»;

  • «Про внесення змін до Закону України «Про альтернативні види палива» щодо створення Реєстру установок, що використовують біопаливо як єдиний вид палива».

Як бухгалтеру автоматично дізнаватися про зміни воєнного часу? У рішенні LIGA360:Бухгалтер. Норми оподаткування й бухобліку, особливості подання звітності й оплати праці - все подано в зручному форматі й систематизовано. Замов рішення прямо сьогодні.

Законопроекти передбачають:

- звільнення від сплати податку на викиди СО2 за спалювання біопалива;

- створення Реєстру установок, що використовують біопаливо як єдиний вид палива, для забезпечення адміністрування нульової ставки податку на СО2.

Прийняття вищезазначених законопроектів сприятиме приведенню українського законодавства до європейського у частині звільнення підприємств, які спалюють біопаливо, від оподаткування на викиди СО2. Це усуне один з бар'єрів у залученні інвесторів до встановлення котелень та когенераційних установок на біопаливі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини