Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В результаті виробництва продукції утворюється брухт кольорових металів: як нарахувати ПДВ-зобов’язання

6 вересня 2022, 13:10
594
0
Реклама

ДПС повідомляє, якщо під час процесу виробництва готової продукції (у тому числі алюмінієвого профілю) утворюються відходи та/або брухт чорних і кольорових металів, які надалі постачаються на митній території України із застосуванням режиму звільнення від оподаткування ПДВ, встановленого п. 23 підрозділу 2 розділу XX ПКУ, то виникає обов'язок щодо нарахування податкових зобов'язань з ПДВ та складання зведеної податкової накладної за правилами, встановленими:

- п. 198.5 ПКУ - у випадку, якщо придбавалися з ПДВ товари/послуги (наприклад послуги із транспортування (перевезення), завантаження, розвантаження та/або порізки відходів і брухту чорних і кольорових металів) призначені виключно для використання у таких звільнених від оподаткування ПДВ операціях (постачання відходів та брухту чорних і кольорових металів);

- п. 199.1 ПКУ - у випадку, якщо придбані з ПДВ товари/послуги (наприклад послуги із оренди приміщення, зв'язку, комунальні послуги тощо) частково використовуються в оподатковуваних ПДВ операціях (постачання готової продукції), а частково у таких звільнених від оподаткування ПДВ операціях (постачання відходів та брухту чорних і кольорових металів).

Джерело: ІПК ДПС від 29.08.2022 р. № 1335/ІПК/99-00-21-03-02-06.

Зміни оподаткування й бухобліку, податкові зобов?язання під час війни, особливості подання звітності - всі документи подано зручними блоками й систематизовано в LIGA360:Бухгалтер. Обирай вигідний тариф за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини