Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Особливості визначення ПДВ-зобов’язань при поставках послуг із вивозу побутових відходів населенню

15 вересня 2022, 13:00
413
0
Реклама

ДПС розглянула ситуацію підприємства, яке здійснює операції з постачання послуг із поводження з побутовими відходами фізичним особам (населенню), бюджетним установам (неплатникам ПДВ), незалежно від того, чи вартість таких послуг включається до складу квартирної плати (плати за утримання житла), чи визначається окремо за індивідуальним договором. Питання щодо дати виникнення податкових зобов'язань та дати віднесення сум ПДВ до складу податкового кредиту за такими операціями визначає за касовим методом.

За операціями з постачання послуг з абонентського обслуговування фізичним особам, бюджетним установам (неплатникам ПДВ), а також житлово-експлуатаційним конторам, управителям багатоквартирних будинків, квартирно-експлуатаційним частинам, об'єднанням співвласників багатоквартирних будинків, іншим платникам податку, які здійснюють збір коштів від зазначених покупців з метою подальшого їх перерахування продавцям таких товарів (надавачам послуг) у рахунок компенсації їх вартості, постачальник зобов'язаний визначати дату виникнення податкових зобов'язань з ПДВ за касовим методом податкового обліку відповідно до п. 187.10 ПКУ.

За операціями з постачання послуг з абонентського обслуговування іншим категоріям осіб і суб'єктів господарювання, ніж ті, що перераховані у п. 187.10 ПКУ, постачальник зобов'язаний визначати дату виникнення податкових зобов'язань з ПДВ за правилом "першої події" відповідно до п. 187.1 ПКУ.

Джерело: ІПК ДПС від 13.05.2022 р. № 515/ІПК/99-00-21-03-02-06.

Лише обрана інформація для бухгалтерів - в рішенні LIGA360. Інструменти для контролю змін воєнного часу, аналітичні видання, роз?яснення експертів. Замовляй LIGA360:Бухгалтер прямо сьогодні, щоб не загубитися в інформаційному потоці.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини