Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Юрособа-єдинник на пільговій ставці продала експортну виручку до дати балансу: як визначити дохід

19 вересня 2022, 16:05
170
0
Реклама

Звітним періодом для складання фінансової звітності є календарний рік. Проміжна фінансова звітність складається за результатами першого кварталу, першого півріччя, дев'яти місяців. Тобто, датою звітного балансу є останній день кварталу. Про це нагадала ДПС в роз'ясненні із категорії 108.01.02 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Враховуючи те, що податковий (звітний) період для платників єдиного податку третьої групи, які використовують особливості оподаткування, встановлені п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, дорівнює календарному місяцю, то у разі продажу іноземної валюти, яка надійшла на валютний рахунок від здійснення операції з експорту товарів (робіт, послуг), до дати звітного балансу (протягом одного кварталу), у складі доходу враховується позитивна різниця між доходом, отриманим від продажу цієї валюти, та доходом, отриманим від здійснення перерахунку такої іноземної валюти в гривні на дату її надходження на валютний рахунок. При цьому такий дохід декларується у Декларації за податковий (звітний) період - місяць, в якому було здійснено продаж валюти, отриманої від здійснення операцій з експорту товарів, робіт, послуг.

Усі бухгалтерські інструменти для підприємця - в одному рішенні. Замовляй рішення LIGA360, щоб знати про зміни законодавства, перевіряти контрагентів й подавати звітність онлайн. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини