Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які діяти платнику у разі неотримання упродовж операційного дня квитанції про реєстрацію податкової накладної – ДПС

Реклама

Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з ВПП нагадало порядок дій платника, якщо упродовж операційного дня не отримано квитанції про прийняття або неприйняття, або зупинення реєстрації ПН/РК.

Якщо упродовж операційного дня не надіслано квитанції про прийняття або неприйняття, або зупинення реєстрації ПН/РК, така ПН вважається зареєстрованою в ЄРПН.

Після надходження ПН та/або РК до ДПС в автоматизованому режимі здійснюється їх розшифрування та проводяться перевірки, зокрема (п. 12 Порядку № 1246):

- відповідності ПН та/або РК затвердженому формату (стандарту);

- чинності кваліфікованого електронного підпису, порядку його накладення та наявності права підписання посадовою особою платника податку таких ПН та/або РК;

- дотримання вимог, установлених п. 192.1 та п. 201.10 ПКУ;

- наявності помилок під час заповнення обов'язкових реквізитів відповідно до п. 201.1 ПКУ;

- наявності суми ПДВ відповідно до пп. 200 прим.1.3 і 200 прим. 1.9 ПКУ (для ПН та/або РК, що реєструються після 1 липня 2015 року);

- факту реєстрації/зупинення реєстрації/відмови в реєстрації ПН та/або РК з такими ж реквізитами;

- наявності підстав для зупинення реєстрації ПН та/або РК.

Для отримання зареєстрованих ПН та/або РК платник податку складає запит в електронній формі у затвердженому в установленому порядку форматі (стандарті) та надсилає його за допомогою засобів інформаційних, телекомунікаційних, інформаційно-телекомунікаційних систем з накладенням кваліфікованого електронного підпису.

Платник через електронний кабінет шляхом перегляду в режимі реального часу має доступ до даних ЄРПН щодо складених ним чи його контрагентами ПН та/або РК.

Враховуючи усі складові реєстрації ПН та/або РК, з метою з'ясування обставин, за якими протягом операційного дня не надіслано квитанції про прийняття або неприйняття, або зупинення реєстрації ПН/РК, ДПС пропонуємо звернутись до контролюючих органів з детальним описом ситуації.

Отримай максимум робочих інструментів й аналітики, слідкуй за змінами воєнного стану, та користуйся професійними сервісами для бухгалтерів. Дізнайся про LIGA ZAKON за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини