Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджено механізм використання вивільнених від оподаткування коштів для учасників індустріальних парків — Мінекономіки

3 жовтня 2022, 15:25
173
0
Реклама

Мінекономіки повідомило, що на засіданні Кабінету Міністрів 30 вересня було прийнято постанову, яка дає визначення терміну «вивільнені кошти». Йдеться про суми податку на прибуток підприємств, що не сплачуються до бюджету та залишаються у розпорядженні платника податку - учасника індустріального парку та спрямовуються на розвиток його діяльності на території (в межах) індустріального парку за напрямами, які затверджені цим порядком.

Вивільнені кошти можуть спрямовуватись на розвиток діяльності учасника індустріального парку за такими напрямами:

- створення чи переоснащення матеріально-технічної бази;

- збільшення обсягу виробництва;

- впровадження новітніх технологій.

Хочете налагодити ефективну роботу бухгалтерії? Спробуйте рішення LIGA360 для вашого департаменту. Моніторте зміни законодавства, економте час на поданні звітності, діліться аналітикою та практичними рекомендаціями для роботи. Замовте LIGA360 прямо зараз за вигідною ціною

Інформація про використання чи невикористання вивільнених коштів надається учасниками індустріальних парків у податковій декларації податку на прибуток підприємств за звітний рік.

При цьому нагадали, що 7 вересня Уряд визначив механізм ввезення обладнання для індустріальних парків. Таке обладнання ввозиться на митну територію України учасниками індустріальних парків зі звільненням від оподаткування ввізним митом та ПДВ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини