Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Військовий збір з доходів від здавання землі в оренду сплачується до Держбюджету

6 жовтня 2022, 14:00
956
0
Реклама

Податківці надали роз'яснення з питання сплати податковим агентом (ЮО, її відокремленим підрозділом) суми військового збору, що нараховуються (утримуються) з доходів за здавання ФО в оренду (суборенду, емфітевзис) земельних ділянок.

Так, п. 2 ст. 64 БКУ визначено, що ПДФО податковим агентом - юридичною особою (її філією, відділенням, іншим відокремленим підрозділом) чи представництвом нерезидента - юридичної особи зараховується до відповідного бюджету за їх місцезнаходженням (розташуванням) в обсягах податку, нарахованого на доходи, що виплачуються фізичній особі.

Водночас згідно з пп. 1 прим. 2 п. 2 ст. 29 БКУ військовий збір, що сплачується (перераховується) згідно з п. 16 прим. 1 підрозд. 10 розд. XX ПКУ, належить до доходів загального фонду Державного бюджету України.

Тож, юридична особа сплачує (перераховує) військовий збір, що нараховується (утримується) з доходів за здавання фізичною особою в оренду (суборенду, емфітевзис) земельних ділянок, як за себе, так і за не уповноважений відокремлений підрозділ, до Державного бюджету за своїм місцезнаходженням (реєстрації). Суми військового збору, нараховані (утримані) уповноваженим відокремленим підрозділом, сплачуються (перераховуються) до Державного бюджету за місцезнаходженням (реєстрації) такого відокремленого підрозділу.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 126.05 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Зміни оподаткування й бухобліку, податкові зобов?язання під час війни, особливості подання звітності - всі документи подано зручними блоками й систематизовано в LIGA360:Бухгалтер. Обирай вигідний тариф за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини