Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як каратимуть за незаконну торгівлю пальним — Рада прийняла Закон

7 жовтня 2022, 12:30
1094
0
Реклама

Верховна Рада прийняла в цілому проект Закону «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення адміністративної відповідальності за незаконну торгівлю пальним» (реєстр. 2515).

Законом доповнено КпАП новою статтею 161-1 «Порушення порядку торгівлі пальним», згідно з якою, зокрема:

1. За оптову або роздрібну торгівлю пальним без держреєстрації суб'єктом господарювання або без одержання документа дозвільного характеру, якщо його одержання передбачено законом (крім випадків застосування принципу мовчазної згоди), штрафуватимуть від 1000 до 2000 НМДГ (від 17000 грн до 34000 грн) з конфіскацією пального, транспортних засобів, ємностей та обладнання, що використовувалися для реалізації такого пального, грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення.

Захистити своє майно від рейдерів і шахраїв у період кризи допоможе сервіс SMS-Маяк. Як перемогти їх у судових баталіях навчить система VERDICTUM. Тримати руку на пульсі чергових новацій у законодавстві від нашої влади буде легко у LIGA360.

2. Інші порушення правил торгівлі пальним, крім передбачених вище тягнуть за собою накладення штрафу від від 500 до 1000 НМДГ (від 8500 грн до 17000 грн).

Замов LIGA360 та отримуй аналітику й консультації з “гарячих” тем: податки, облік, мито, ліцензії, виплати, алгоритми дій для бізнесу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини