Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держпраці пояснила неможливість призупиняти простій на декілька днів

Реклама

В Головному управлінні Держпраці у Дніпропетровській області відповіли, чи можна тимчасово призупинити простій, якщо потрібно відновити роботу.

Відповідь - ні. Адже простій - це зупинення роботи, викликане відсутністю організаційних або технічних умов, необхідних для виконання роботи, невідворотною силою або іншими обставинами (ст. 34 КЗпП).

Законодавство не передбачає процедури тимчасового призупинення простою. Якщо виникла потреба у відновленні роботи окремими працівниками, то організаційні або технічні умови, необхідні для виконання роботи відновилися.

Тому треба видати окремий наказ щодо припинення простою для таких працівників у зв'язку з виробничою необхідністю виконання ними трудових обов'язків. Вихід працівників на роботу на декілька днів чи годин під час простою не відповідає умовам ст. 34 КЗпП.

Слідкуй за змінами законодавства щодо дистанційної роботи, оплати праці чи звільнення працівників в умовах воєнного стану. Все потрібне для HR-фахівця й кадровика є у LIGA360. Замовляй сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини