Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У фізособи, яка провадить незалежну профдіяльність, працевлаштовано більше чотирьох осіб: чи будуть штрафи

10 жовтня 2022, 15:40
241
0
Реклама

ДПС у Хмельницькій області нагадує: незалежна професійна діяльність - участь фізичної особи у науковій, літературній, артистичній, художній, освітній або викладацькій діяльності, діяльність лікарів, приватних нотаріусів, приватних виконавців, адвокатів, арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів), аудиторів, бухгалтерів, оцінщиків, інженерів чи архітекторів, особи, зайнятої релігійною (місіонерською) діяльністю, іншою подібною діяльністю за умови, що така особа не є працівником або фізичною особою - підприємцем (за виключенням випадку, передбаченого п. 65.9 ПКУ) та використовує найману працю не більш як чотирьох фізичних осіб.

Разом з тим, за порушення роботодавцем порядку подання інформації про фізичних осіб - платників податків накладається штраф у порядку та розмірах, визначених п. 119.1 ПКУ.

Водночас, за неутримання або неперерахування до бюджету сум ПДФО при виплаті фізичній особі доходів, неповідомлення або несвоєчасне повідомлення державних податкових інспекцій за встановленою формою відомостей про доходи громадян, передбачено адміністративну відповідальність згідно зі ст. 163 прим. 4 КУпАП.

Таким чином, нормами ПКУ та іншими нормативно-правовими актами не передбачено відповідальності до фізичної особи, яка провадить незалежну профдіяльність, якщо вона використовує найману працю більш як чотирьох фізичних осіб.

Норми оподаткування й бухобліку, особливості подання звітності й оплати праці - все подано в зручному форматі й систематизовано у рішенні LIGA360:Бухгалтер. Замов рішення прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини