Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Cкоригували Порядок блокування податкових накладних: контроль посилюється

Реклама

Тарас Мельничук, представник КМУ у ВРУ проінформував про прийняті нормативні акти на засіданні Кабміну 12.10.2022 року.

Серед них - зміни до Порядку зупинення реєстрації ПН/РК в ЄРПН:

1. Виключено можливість безумовної реєстрації РК, складених постачальником товарів/послуг до ПН, що складена на отримувача - платника податку, в яких передбачається зменшення суми компенсації вартості хоча б одного з товарів/послуг їх постачальнику.

2. Передбачено вимогу щодо зупинення реєстрації ПН/РК платника податку, яким подано для реєстрації ПН/РК в ЄРПН, у разі, якщо такий платник відповідає хоча б одному критерію ризиковості платника податку.

3. Встановлено обов'язок комісій контролюючих органів приймати рішення про неврахування таблиці даних платника податку у разі: відповідності платника податку критеріям ризиковості; або надходження до контролюючого органу податкової інформації щодо невідповідності відомостей, зазначених в таблиці даних платника податку, видам економічної діяльності відповідно до КВЕД, кодам товарів згідно з УКТЗЕД та/або кодам послуг згідно з ДКПП, що постачаються та/або отримуються платником податку, ввозяться на митну територію України.

Норми оподаткування й бухобліку, особливості подання звітності й оплати праці - все подано в зручному форматі й систематизовано у рішенні LIGA360:Бухгалтер. Замов рішення прямо сьогодні.

Користуйтеся в роботі публікаціями:

- Зупинення реєстрації в ЄРПН РК: нюанси адміноскарження;

- Розблоковані ПН/РК у ПДВ-обліку;

- Неприйняття таблиці даних: практика оскарження.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини