Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як оформити під час війни інвалідність особам, які перебувають за кордоном: МОЗ

18 жовтня 2022, 11:25
5267
0
Реклама

МОЗ повідомило про нюанси встановлення інвалідності на період дії на території України воєнного стан.

Якщо у людини є необхідні медичні документи й обстеження, то їй потрібно надіслати їх українською мовою до сімейного або лікуючого лікаря на території України для оформлення «Направлення на МСЕК» (форма 088/о).

Лікарсько-консультативна комісія розгляне пакет документів і за наявності ознак інвалідності направить на медико-соціальну експертну комісію для проведення експертизи і встановлення інвалідності.

Якщо у разі звернення для встановлення інвалідності особа не може прибути на огляд до МСЕК, комісія може приймати рішення про встановлення інвалідності заочно на підставі направлення лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров'я.

Де підприємцю шукати актуальну інформацію? Усе необхідне знайдеш у рішенні LIGA360:Підприємець. Новини, аналітика, онлайн-звітність, форми та бланки. Більше за посиланням.

Крім того, експертиза проводиться за направленням лікарсько-консультативної комісії незалежно від місця реєстрації, проживання чи перебування громадян, які звертаються для встановлення групи інвалідності.

Також у фізосіб може закінчитися довідка про інвалідність у період дії воєнного стану під час їх перебування за кордоном. А це означає, що в такому разі потрібно повторно проходити МСЕК. У МОЗ зазначили, що за вказаних обставин особам з інвалідністю слід керуватися постановою КМУ від 30.03.2022 р. № 390, якою продовжено строк дії інвалідності, відсотків втрати працездатності та індивідуальної програми реабілітації особи з інвалідністю на весь термін дії воєнного стану на території України і 6 місяців після його припинення/скасування.

Моніторте зміни законодавства, економте час на поданні звітності, діліться аналітикою та практичними рекомендаціями для роботи. Детальніше за посиланням.

Читайте також:

- «Коли можна звільнити працівника через встановлення йому інвалідності - Держпраці»;

- «Уряд прийняв зміни в строках повторного огляду МСЕК для осіб з інвалідністю»;

- «Чи ведеться військовий облік працівників із інвалідністю - Держпраці»;

- «Мінсоцполітики скоригувало форму звіту з працевлаштування осіб із інвалідністю».

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини