Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи потрібно буде сплатити українцям ЄСВ із зарплати, яку вони отримали за кордоном

18 жовтня 2022, 12:15
473
0
Реклама

Головне управління ДПС у м. Києві повідомило про нюанси нарахування і сплати ЄСВ із зарплати українців.

При цьому нагадали, що відповідно до ч. 1 ст. 7 Закону № 2464 роботодавці, які використовують працю інших осіб на умовах трудового договору (контракту) чи за цивільно-правовим договором (крім цивільно-правового договору, укладеного з фізичною особою - підприємцем) сплачують ЄСВ за найманих працівників із сум нарахованої кожній застрахованій особі заробітної плати та сум винагороди фізичним особам за виконання робіт (надання послуг) за цивільно-правовими договорами.

Моніторте зміни законодавства, економте час на поданні звітності, діліться аналітикою та практичними рекомендаціями для роботи. Детальніше за посиланням.

Щодо громадяни України, які працюють або постійно проживають за межами України, то такі фізособи мають право на добровільну сплату ЄСВ. Для цього потрібно укласти договір про добровільну участь на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.

Отже, дохід, отриманий фізичною особою за межами України, не є базою нарахування ЄСВ. При цьому громадяни України, які працюють за її межами мають право на добровільну сплату ЄСВ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини