Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Довідку про резидентність України для уникнення подвійного оподаткування можна отримати електронно – наказ Мінфіну

Реклама

Нова форма довідки-підтвердження статусу податкового резидента України для уникнення подвійного оподаткування відповідно до норм міжнародних договорів затверджена наказом Мінфіну від 19.08.2022 р. № 248.

Цим же наказом визначений Порядок підтвердження статусу податкового резидента України для уникнення подвійного оподаткування відповідно до норм міжнародних договорів.

Надають довідки або підтвердження статусу податкового резидента України на документах за спеціальними формами, затвердженими іноземними компетентними органами, безоплатно на підставі заяви платника податків за формою, наведеною у додатку до цього Порядку.

Заяву подає платник податків (уповноважений представник) до контролюючого органу за основним місцем обліку, а у разі подання заяви на отримання Довідки платниками податків - фізичними особами, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання або не мають постійного місця проживання, - до будь-якого контролюючого органу. Заяву за вибором платника податку можна подати засобами електронного зв'язку в електронній формі.

Довідку надають за вибором платника у паперовій або електронній формі, про що він зазначає у Заяві.

Стикнулися з проблемою при поданні звітності? Відповідь знайдете у LIGA360:Бухгалтер. Аналітика, роз?яснення законодавчих змін, алгоритми дій для бухгалтера та сервіси онлайн-звітності - усе на єдиній платформі. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини