Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для лікарняних на роздрукованих бланках прописали порядок виправлення помилок

Реклама

МОЗ спільно із Мінсоцполітики та ФССУ затвердили наказом від 15.09.2022 р. № 1667/250/384од зміни до Інструкції про порядок заповнення листка непрацездатності.

На період воєнного стану та ще 3 місяці з дня його припинення або скасування у випадках особистого звернення пацієнта, якому видано бланк ЛН, стосовно виправлення помилок в раніше виданому бланку ЛН, рішення про виправлення приймає лікарсько-консультативна комісія закладу охорони здоров'я, а за її відсутності - керівник закладу охорони здоров'я за місцем проживання пацієнта (або за місцем отримання медичної та/або реабілітаційної допомоги) при дотриманні таких умов:

1. При неможливості звернення пацієнта до закладу охорони здоров'я, лікарем якого було видано бланк ЛН, у зв'язку з розташуванням такого закладу в районі воєнних (бойових) дій, або перебуванням в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), чи припиненням діяльності внаслідок обставин непереборної сили.

2. Помилки виправляє голова лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров'я, а за її відсутності керівник закладу охорони здоров'я з урахуванням пп 3.3 та пп. 4.5 Інструкції.

3. Виправлення помилки можливе лише в таких графах ЛН:

- "прізвище, ім'я, по батькові непрацездатного" - при умові внесення змін не більше ніж на 35% літер кожного слова;

- "місце роботи: назва підприємства, установи, організації";

- "причина непрацездатності" - за наявності первинної облікової медичної документації.

Такий порядок поширюється на ЛН, що були видані згідно з п. 81 наказу МОЗ від 01.06.2021 р. № 1066.

Тобто стосується випадку, коли на період воєнного стану та упродовж 3 місяців з дня його припинення або скасування за відсутності у закладі охорони здоров'я бланків листків непрацездатності та неможливості їх отримання дозволяється за рішенням керівника закладу охорони здоров'я видача листків непрацездатності, роздрукованих на білому аркуші паперу за формою, затвердженою наказом МОЗ, Мін соцполітики України, ФССУ, ФСС від НВ від 03.11.2004 р. № 532/274/136-ос/1406.

Слідкуй за змінами законодавства щодо дистанційної роботи, оплати праці чи звільнення працівників в умовах воєнного стану. Все потрібне для HR-фахівця й кадровика є у LIGA360. Замовляй сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини