Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи повідомляти ДПС про встановлений газовий котел або паливний генератор

Реклама

Податківці вкотре нагадують, що платник податків зобов'язаний стати на облік у за основним та неосновним місцем обліку, повідомляти про всі об'єкти оподаткування контролюючі органи за основним місцем обліку згідно з Порядком обліку платників податків, затвердженим наказом Мінфіну від 09.12.2011 р. № 1588.

Об'єктами оподаткування і об'єктами, пов'язаними з оподаткуванням, виступають майно та дії, у зв'язку з якими у платника податків виникають обов'язки щодо сплати податків та зборів.

Якщо юридична особа перебуває на обліку у органі ДПС за неосновним місцем обліку за місцезнаходженням приміщення (власного або орендованого), про яке вже подавалося повідомлення за ф. 20-ОПП, застосовується принцип укрупнення інформації про об'єкт оподаткування.

Тому суб'єкт господарювання не повідомляє орган ДПС за основним місцем обліку шляхом подачі повідомлення за ф. 20-ОПП про газовий котел та/або паливний генератор, які експлуатують за адресами розташування власних або орендованих приміщень юридичної особи, стосовно яких подавалося повідомлення за ф. 20-ОПП.

Джерело: повідомлення ГУ ДПС у Дніпропетровській області.

Максимум інструментів для бухгалтера - у рішенні LIGA360. Планувальник робочого дня, алгоритми дій для бухгалтера, шаблони й бланки, сервіс онлайн-звітності. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини