Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи включається в дохід юрособи-єдинника третьої групи отриманий грант від нерезидента

3 листопада 2022, 10:25
1055
0
Реклама

Не включаються до складу доходу юридичної особи - платника єдиного податку третьої групи суми коштів у вигляді гранту з бюджетів або державних цільових фондів (у тому числі в межах державних або місцевих програм) за умови їх цільового використання.

Сума коштів у вигляді гранту, отримана юридичною особою - платником єдиного податку третьої групи з інших джерел, зокрема від нерезидента, включається до доходу платника єдиного податку.

Нагадаємо, що до складу доходу, визначеного ст. 292 ПКУ, не включаються, зокрема:

- суми коштів цільового призначення, що надійшли від Пенсійного фонду та інших фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування, з бюджетів або державних цільових фондів, у тому числі в межах державних або місцевих програм (пп. 4 пп. 292.11 ПКУ);

- суми коштів та вартість майна, отриманих платником податку - юридичною особою у вигляді бюджетного гранту, за умови його цільового використання (абз. 2 пп. 12 пп. 292.11 ПКУ).

У разі нецільового використання наданого бюджетного гранту платник податку - юридична особа зобов'язаний збільшити податкові зобов'язання за наслідками податкового періоду, на який припадає таке порушення, на суму єдиного податку за ставкою, передбаченою п. 293.5 ПКУ (абз. 2 пп. 12 пп. 292.11 ПКУ).

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 108.01.02 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Усі бухгалтерські інструменти для підприємця - в одному рішенні. Замовляй рішення LIGA360, щоб знати про зміни законодавства, перевіряти контрагентів й подавати звітність онлайн. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини