Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи буде ЄСВ у разі оплати роботодавцем за навчання працівників на курсах водіїв та іноземних мов — ДПС

3 листопада 2022, 17:40
689
0
Реклама

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області роз'яснило умови, порядок нарахування і сплати ЄСВ у разі оплати роботодавцем за курси, на яких навчається працівник.

При цьому нагадали, що базою для нарахування ЄСВ є сума нарахованої кожній застрахованій особі заробітної плати за видами виплат.

Водночас до Переліку видів виплат, що здійснюються за рахунок коштів роботодавців, на які не нараховується єдиний внесок, затвердженого постановою Кабміну від 22.12.2010 р. № 1170, віднесено, зокрема :

- витрати на підготовку та перепідготовку кадрів (крім суми заробітної плати, що зберігається за основним місцем роботи працівників, за час їх навчання з відривом від виробництва в системі підвищення кваліфікації та перепідготовки кадрів), а саме:

а) витрати на оплату навчання працівників у вищих навчальних закладах та установах підвищення кваліфікації, професійної підготовки та перепідготовки кадрів (п. 9 розд. ІI Переліку № 1170);

б) витрати на платне навчання працівників і членів їх сімей, не пов'язане з виробничою необхідністю, згідно з договором між підприємством та навчальним закладом (п. 11 розд. ІI Переліку № 1170).

Отже, кошти, сплачені роботодавцем за навчання найманих працівників на курсах водіїв та курсах з вивчення іноземних мов не відносяться до фонду оплати праці та не є базою для нарахування ЄСВ.

Захистити своє майно від рейдерів і шахраїв у період кризи допоможе сервіс SMS-Маяк. Як перемогти їх у судових баталіях навчить система VERDICTUM. Тримати руку на пульсі чергових новацій у законодавстві від нашої влади буде легко у LIGA360.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини