Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для "обмінників" запровадили авансовий внесок з податку на прибуток — Рада прийняла Закон

4 листопада 2022, 09:15
1203
0
Реклама

Рада прийняла в цілому законопроєкт "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сплати авансових внесків з податку на прибуток підприємств за структурні підрозділи, які здійснюють торгівлю валютними цінностями у готівковій формі" (реєстр. №7655 від 10.08.2022 р.). Він встановлює обов'язок зі сплати фіксованої суми авансового внеску з податку на прибуток підприємств за кожний обмінний пункт валют. Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк.

Це означає, що кожен обмінний пункт має сплатити авансовий внесок:

- 3 мінімальні зарплати - за кожен пункт обміну в населеному пункті, чисельність якого перевищує 50 тис. мешканців;

- 1 мінімальна зарплата в населеному пункті, чисельність якого менше 50 тис. мешканців.

Нагадаємо, що 3 листопада Рада прийняла Держбюджет на 2023 рік, який передбачає встановлення мінімальної зарплати з 1 січня 2023 року у розмірі 6700 грн на місяць.

Сплата зазначених авансових внесків з податку на прибуток підприємств не звільняє від сплати інших авансових внесків, встановлених ПКУ. А сплачені суми авансового внеску з податку на прибуток підприємств є невід'ємною частиною податку на прибуток.

Зміни набудуть чинності з 1 січня 2023 року.

Захистити своє майно від рейдерів і шахраїв у період кризи допоможе сервіс SMS-Маяк. Як перемогти їх у судових баталіях навчить система VERDICTUM. Тримати руку на пульсі чергових новацій у законодавстві від нашої влади буде легко у LIGA360.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини