Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи сплачувати авансовий внесок з податку на прибуток у разі реінвестиції дивідендів

16 листопада 2022, 13:40
240
0
Реклама

Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків нагадує, що у разі здійснення реінвестиції дивідендів при внесенні їх до статутного капіталу емітент нараховує авансовий внесок з податку на прибуток.

Реінвестиції, є одним з видів інвестицій, господарські операції, які передбачають здійснення капітальних або фінансових інвестицій за рахунок прибутку, отриманого від інвестиційних операцій.

У разі прийняття рішення щодо виплати дивідендів платник податку на прибуток - емітент корпоративних прав, на які нараховуються дивіденди, проводить зазначені виплати власнику таких корпоративних прав незалежно від того, чи є оподатковуваний прибуток, розрахований за правилами, визначеними ст. 137 ПКУ.

Емітент корпоративних прав, який приймає рішення про виплату дивідендів своїм акціонерам (власникам), нараховує та вносить до бюджету авансовий внесок із податку на прибуток, крім випадків, передбачених п.п. 57.11.3 ПКУ. Отже, у разі здійснення реінвестиції дивідендів шляхом їх внесення до статутного капіталу емітент нараховує та вносить до бюджету авансовий внесок із податку на прибуток у порядку, визначеному п. 57.11 ПКУ.

Стикнулися з проблемою при поданні звітності? Відповідь знайдете у LIGA360:Бухгалтер. Аналітика, роз?яснення законодавчих змін, алгоритми дій для бухгалтера та сервіси онлайн-звітності - усе на єдиній платформі. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини