Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держпраці назвала нові підходи щодо роботи за сумісництвом

29 листопада 2022, 10:00
1806
0
Реклама

Головне управління Держпраці у Київській області розповіло про те, що постановою Кабміну від 22.11.2022 р. № 1306 скасована постанова від 03.04.1993 р. № 245 «Про роботу за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій», а розпорядженням № 1047-р цього ж дня скасований наказ Міністерства праці України, Міністерства юстиції України, Міністерства фінансів України від 28.06.1993 р. № 43 «Про затвердження Положення про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій».

Моніторте зміни воєнного стану, правові новації, свіжі судові кейси та діяльність ваших контрагентів. Детальніше за посиланням.

Скасування зазначених документів знімає обмеження щодо тривалості робочого часу на роботі за сумісництвом працівників державних підприємств, установ, організацій.

Адже саме цими документами було визначено, що тривалість роботи за сумісництвом не може бути більшою чотирьох годин на день і повного робочого дня у вихідний день, а загальна тривалість роботи за сумісництвом протягом місяця не могла перевищувати половини місячної норми робочого часу. Детальніше про причину таких змін читайте за посиланням.

В той же час, окремим категоріям працівників державного сектору економіки варто пам'ятати про обмеження, встановлені Законом України "Про запобігання корупції".

Як HR-фахівцю отримувати актуальне законодавство й моніторити зміни? Вся інформація є у LIGA360:HR-менеджер. Замов рішення сьогодні на вигідних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини