Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи оплачується е-лікарняний, якщо працівниця знаходиться у відпустці по догляду за дитиною до 3-х років

9 січня 2023, 13:20
9263
0
Автор:
Реклама

Під час відпустки по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку за застрахованою особою зберігається цілий ряд соціальних і страхових гарантій. На цьому наголошують фахівці ФССУ.

Зокрема, якщо така відпустка збігається з виходом у відпустку по вагітності та пологах, допомога по вагітності та пологах нараховується і виплачується незалежно від допомоги по догляду за дитиною.

Тож в разі створення е-лікарняного по вагітності та пологах для працівниці у відпустці по догляду за дитиною до 3-х років, такий лікарняний підлягає опрацюванню роботодавцем та подальшій оплаті.

Водночас, е-лікарняний для застрахованої особи у такій відпустці може бути створений з інших причин - наприклад, в разі хвороби чи травми. У такому випадку допомога по тимчасовій втраті працездатності не нараховується, а створений е-лікарняний не потрібно розглядати.

Зверніть увагу, період відпустки по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку включається до страхового стажу працівника як період, за який сплачено страхові внески, виходячи з розміру мінімального страхового внеску.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини