Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Визначили критерії для бронювання від мобілізації працівників транспорту та будівництва

9 травня 2023, 11:45
1090
0
Автор:
Реклама

Мініфраструктури наказом від 24.04.2023 р. № 303 затвердило Критерії визначення підприємств, установ і організацій, які мають важливе значення для національної економіки у галузях транспорту, поштового зв'язку, будівництва та енергоефективності в особливий період. Станом на 07.05.2023 наказ ще не набрав чинності, це станеться з дня його офіційного опублікування.

Загалом Наказ містить 15 критерїв для визначення підприємств указаних галузей важливими для національної економіки. Підставою для прийняття рішення про визначення підприємства важливим є відповідність хоча б одному з критеріїв.

Для підтвердження відповідності цим Критеріям, підприємство надає:

1) копію податкової декларації з усіма додатками, у тому числі з обов'язковим поданням додатка з розрахунком загального мінімального податкового зобов'язання до:

- податкової декларації платника єдиного податку третьої та/або четвертої групи за попередній податковий (звітний) рік;

- податкової декларації з податку на прибуток підприємств за попередній податковий (звітний) рік.

Зазначені копії податкових декларацій та розрахунків подаються з відмітками (штампами) контролюючого органу, який отримав податкову декларацію, із зазначенням дати її отримання або квитанцією про прийняття податкової декларації у разі її подання засобами електронного зв'язку, або квитанцією контролюючого органу, на який покладено функції щодо результатів перевірки та прийняття пакета звітних документів платників податків, або поштовим повідомленням з відміткою про вручення контролюючому органу у разі надсилання податкової декларації поштою.

2) відомості щодо кількості застрахованих осіб - працівників - завірену копію Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску за останній звітний період із підтвердженням контролюючого органу про прийняття цього Податкового розрахунку.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Читайте також:

- "Бронювання військовозобов'язаних у 2023 році: умови та порядок";

- "Складання та ведення списків військовозобов'язаних на підприємстві: вимоги-2023";

- "Генштаб назвав працівників, яких роботодавці не можуть бронювати від мобілізації".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини