Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли заяву на звільнення можливо надіслати в електронній формі

Реклама

Чи вправі роботодавець відмовити у звільненні, у зв'язку із виходом на пенсію, якщо заяву працівник надіслав електронно - розповіли в Східному міжрегіональному управлінні Держпраці.

Роботодавець повинен розірвати трудовий договір у строк, про який просить працівник, із причини виходу на пенсію, адже це одна із підстав в ч.1 ст. 38 КЗпП.

Ознайомлювати працівників з наказами (розпорядженнями), повідомленнями, іншими документами роботодавця щодо їхніх прав та обов'язків допускається з використанням визначених у трудовому договорі засобів електронних комунікаційних мереж з накладенням удосконаленого електронного підпису або кваліфікованого електронного підпису (ч. 3 3 ст. 29 КЗпП). У трудовому договорі за згодою сторін можуть передбачатися альтернативні способи ознайомлення працівника, що доводиться до відома працівників.

Спосіб листування та процедура обміну документами засобами електронних комунікацій між працівником та роботодавцем повинна бути врегульована або трудовим договором, або колективним, або будь-яким документом, де зазначена відповідна можливість.

Тож, у разі відсутності попередньої згоди сторін трудових правовідносин на обмін офіційними документами засобами електронного зв'язку, заяву доцільно подати (надіслати) у паперовій формі з оригінальним підписом автора документу, оскільки направлення заяви засобами електронного зв'язку не дає можливості іншій стороні встановити справжнє волевиявлення заявника.

Додатково переглядайте публікації:

- Звільнення за станом здоров'я: як оформити;

- Скорочення штату або чисельності працівників: підстави та процедура звільнення;

- Зміна істотних умов праці: умови та порядок звільнення працівника.

Читайте всю бухгалтерську аналітику на єдиній платформі LIGA360. Отримайте доступ до видань Інтербух, БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, Вісник МСФЗ. А ще налаштуйте стрічку новин з найпопулярніших онлайн-ресурсів. Придбайте прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини