Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Через три місяці для роботодавців запрацює система електронного бронювання від мобілізації

21 липня 2023, 09:12
2731
0
Автор:
Реклама

Міністерство економіки разом з Міністерством цифрової трансформації напрацьовують механізм електронного бронювання. Як передає Укрінформ, про це під час зустрічі Європейської Бізнес Асоціації з представниками Мінекономіки сказав заступник міністра економіки Ігор Фоменко.

"Крок, який ми зараз робимо, з урахуванням такого великого обсягу роботи, - це будуємо разом з Мінцифри умовно "єБронювання". Попередньо, те що ми проговорюємо з Мінцифри, це буде послуга, де підприємство буде створювати свій кабінет, заходити, вводити дані військово-облікової спеціальності, дані працівників, автоматично з Пенсійного фонду та податкової буде підтягуватись вся необхідна інформація. І потім, ледь не автоматично, якщо немає обмежень, буде видаватися електронне бронювання", - сказав Фоменко.

Він зазначив, що такий електронний документ міститиме і QR-код, і його можна буде роздруковувати. Це і буде підтвердженням того, що людина заброньована.

"Думаю, що на все це піде десь три місяці, тому що це повністю буде руйнувати діючий алгоритм бронювання. І 76-ту постанову теж будемо повністю переписувати з урахуванням того, що це буде діджиталізований процес", - сказав Фоменко.

Він зауважив, що наразі більше 500 тисяч військовозобов'язаних вже заброньовано, і більше чотирьох тисяч підприємств визначено критично важливими без врахування тих, які визначають обласні військові адміністрації.

Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й військового обліку та інші актуальні питання у рішенні LIGA360:HR. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Читайте також:

- Мобілізація працівників підприємств, три види повісток і військовий квиток постійно при собі - пояснення облвоєнкома

- На посаду охоронця з 21 червня можуть претендувати лише ті, кого не можуть мобілізувати

- Процедура отримання відстрочки від мобілізації - поради роботодавцям від Держпраці

- Мінекономіки назвало помилки, через які роботодавці не можуть забронювати працівників

- Генштаб назвав працівників, яких роботодавці не можуть бронювати від мобілізації

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини