Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Реформа системи оплати праці держслужбовців пройде не раніше 2025 року – НАДС

18 серпня 2023, 12:25
1507
0
Автор:
Реклама

Голова Національного агентства України з питань державної служби (НАДС) Наталія Алюшина заявляє, що в разі ухвалення законопроєкту №8222 про реформу оплати праці державних службовців він запрацює не раніше ніж із січня 2025 року.

Голова НАДС зазначила, що в разі ухвалення законопроєкту у 2023 році він, імовірно, набуде чинності з 1 січня 2025 року. "Це оптимістичний прогноз - з 2025 року, точно не раніше", - наголосила вона.

Наталія Алюшина також розповіла, що на сьогодні вже розроблено всі необхідні підзаконні акти, зокрема каталог посад державної служби, здійснено експеримент класифікації посад у чотирьох центральних органах виконавчої влади та зіставлено рівень зарплат держслужби з рівнем на ринку праці.

28 липня Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект про внесення змін до закону "Про державну службу" щодо запровадження єдиних підходів в оплаті праці держслужбовців на основі класифікації посад.

Читайте також:

- Нова система оплати праці держслужбовців - погоджено законопроект

- Боротьба з накопичувачами відпусток та зміна порядку оплати праці держслужбовців - голова НАДС анонсувала зміни

- Як змінять систему оплати праці державних службовців до 2024 року.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини