Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінекономіки пояснило кому, коли і як треба переоформлювати Посвідчення заброньованого

25 серпня 2023, 11:10
1369
0
Автор:
Реклама

Лист Мінекономіки від 18.08.2023 р. № 2704-20/43397-01 стосується украй актуальної теми оформлення та/або переоформлення бронювання військовозобов'язаних. У відомстві нагадали, що згідно з вимогами Порядку №45 строк дії відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації (далі - відстрочка) не може перевищувати:

- строку проведення мобілізації - для військовозобов'язаних, які працюють в органах державної влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування (далі - державні, місцеві органи);

- шість місяців - для військовозобов'язаних, які працюють на підприємствах, в установах і організаціях (далі - підприємства).

Щодо оформлення та/або переоформлення Посвідчень про відстрочку від призову на військову службу на період мобілізації та на воєнний час (далі - Посвідчення) відповідно до Порядку, керівникам органів влади та підприємств Мінекономіки пропонує:

1) організувати взаємодію з ТЦК та СП (органами СБУ, підрозділами Служби зовнішньої розвідки України) за місцем розташування державного, місцевого органу, підприємства щодо термінів оформлення та/або переоформлення бронювання військовозобов'язаних, які підлягають бронюванню на період мобілізації та на воєнний час відповідно до Порядку;

2) підготувати визначені Порядком документи щодо бронювання військовозобов'язаних з урахуванням таких вимог:

- військовозобов'язаним, які під час дії воєнного стану набули право на відстрочку, або прийняті на роботу в державні, місцеві органи, підприємства на посади, які включені до затверджених урядом переліків посад і професій військовозобов'язаних, які підлягають бронюванню на період мобілізації та на воєнний час, оформити Посвідчення та Повідомлення про зарахування військовозобов'язаного на спеціальний військовий облік (далі - Повідомлення). У відповідних позиціях Посвідчення та Повідомлення щодо строку дії відстрочки зазначити: військовозобов'язаних, які працюють в державних, місцевих органах - “на строк проведення мобілізації”; військовозобов'язаних, які працюють на підприємстві - “на шість місяців”;

- військовозобов'язаним, які заброньовані і потребують переоформлення бронювання, оформити нові Посвідчення та Повідомлення, у яких у відповідних позиціях щодо строку дії відстрочки зазначити: військовозобов'язаних, які працюють в державних, місцевих органах - “на строк проведення мобілізації”; військовозобов'язаних, які працюють на підприємстві - “на шість місяців”.

Водночас Мінекономіки інформує, що Порядок не містить норм щодо обмежень в бронюванні військовозобов'язаних, які мають дефіцитну для Збройних Сил України військово-облікову спеціальність. З іншого боку, Генштаб уже називав працівників, яких роботодавці не можуть бронювати від мобілізації.

В рішенні LIGA360:HR все про особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й військового обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Читайте на цю тематику:

    Залиште коментар
    Увійдіть щоб залишити коментар
    УВІЙТИ
    Підпишіться на розсилку
    Головні новини і аналітика для вас по буднях
    Схожі новини