Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В оновленому проекті Держбюджету-2024 буде зменшено фінансування органів влади

6 листопада 2023, 15:50
1336
0
Автор:
Реклама

Бюджет-2024 до другого читання значно покращили, його можуть ухвалити цього тижня. У новій версії буде збільшена дохідна частина бюджету, перерозподіл щодо джерел фінансування дефіциту та зменшення фінансування на органи державної влади.

Загалом, якщо говорити про те, в якому стані бюджет потрапить до Верховної Ради, то буде оновлений і кращий бюджет, ніж був до першого читання. Крім того, буде збільшена дохідна частина бюджету, перерозподіл щодо джерел фінансування дефіциту, зменшення фінансування на органи державної влади. Хоча і до першого читання це був бюджет, який відображав три основні пріоритети країни: безпека й оборона, соціалка, а також допомога бізнесу. Таку думку висловив голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в ефірі Українського Радіо.

«Якою б складною не була ситуація, у бюджеті є абсолютно амбітні плани. Зокрема, заплановане зростання деяких мінімальних зарплат, пенсійна колізія, яка полягає в індексації. У нас щороку відбувається індексація пенсій попри війну. Ми розуміємо, що найбільш соціально незахищені верстви населення потребують допомоги. І ми цю допомогу їм надаємо. Тому соціальні видатки, які стосуються мінімальної заробітної плати бюджетникам, перегляду виплат людям з інвалідністю, ветеранам, індексації пенсій будуть забезпечені нашою країною в першу чергу. І якщо говорити про пріоритетність, то після армії, після безпеки й оборони ці видатки є для нас найбільш пріоритетними», - сказав нардеп.

LIGA360 для органів влади - зручний інструмент для роботи держслужбовців, юристів, бухгалтерів та інших фахівців. Замовте доступ за посиланням.

Читайте також:

- Якими будуть розміри штрафів для роботодавців у 2024 році - Держпраці

- Реформа БЕБ, польська модель єдиного податку та скасування ЄСВ - Гетманцев розкрив карти

- Компенсація за невикористану відпустку: як нараховувати з 12.09.2023

- Війна протягом всього 2024 року і долар по 39 грн - прогноз інвестиційної компанії

- ДПС затвердила Реєстр великих платників податків на 2024 рік

Не витрачай час на пошук аналітики на різних ресурсах. Тепер усі видання LIGA ZAKON для бухгалтерів доступні у рішенні LIGA360. А ще ти можеш налаштувати свою стрічку професійних новин та обраних посилань для роботи. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

    Залиште коментар
    Увійдіть щоб залишити коментар
    УВІЙТИ
    Підпишіться на розсилку
    Головні новини і аналітика для вас по буднях
    Схожі новини