Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МОЗ змінив правила формування медичного висновку про вагітність та пологи

14 листопада 2023, 15:15
1904
0
Автор:
Реклама

Як відомо, Президентом України підписаний Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей використання відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами» від 13.07.2023 р. №3238-IXМОЗ наказом від 18.10.2023 року №1810 вніс зміни до Порядку формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність в Реєстрі медичних висновків в електронній системі охорони здоров'я.

Тепер медичний висновок категорії "Вагітність та пологи" формується на строк, який включає:

- допологовий період (70 календарних днів),

- післяпологовий період (56 календарних днів, а у разі народження двох і більше дітей та - у разі ускладнення пологів - 70 календарних днів),

- додатковий період непрацездатності (14 календарних днів).

Медичний висновок категорії "Вагітність та пологи" формується з визначеної пацієнткою дати у період від початку 30 тижня вагітності та до дня пологів (включно). Якщо пацієнтка бажає перенести формування медичного висновку категорії "Вагітність та пологи" на строк пізніше ніж початок 30 тижня вагітності, вона пише заяву згідно з додатком 3 до Порядку. Якщо пацієнтці до дня пологів не було сформовано медичного висновку категорії "Вагітність та пологи", то медичний висновок категорії "Вагітність та пологи" формується з дати пологів.

Також в оновленій нормі про медичний висновок категорії "Вагітність та пологи" визначено який саме лікар формує такий висновок та на який строк.

Окремо нормою пункту 11 розділу III Порядку, який теж виклали в новій редакції, встановили спеціальний порядок формування медичного висновку категорії "Вагітність та пологи" для жінок, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Не витрачайте час на пошук аналітики на різних ресурсах. Тепер усі видання LIGA ZAKON для бухгалтерів доступні у рішенні LIGA360. А ще ти можеш налаштувати свою стрічку професійних новин та обраних посилань для роботи. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Читайте також:

- Лікарняні: відтепер лише від спецлікарів

- Декретна відпустка: дату початку визначає застрахована

- Алгоритм виправлення помилок, зроблених під час нарахування лікарняних і декретних

- З декрету в декрет: як оформити й оплатити нову відпустку

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини