Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можна встановлювати випробувальний термін для ВПО в умовах воєнного стану

Реклама

Основні правила, які стосуються випробувального терміну передбачені ст. 26 КЗпП. У ч. 3 даної статті перелічено пільгові категорії працівників, для яких випробування не встановлюють взагалі. У переліку є і внутрішньо переміщені особи.

Проте під час дії воєнного стану, згідно з ч. 2 ст. 2 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» № 2136-IX від 15.03.2022 р., роботодавець може встановлювати випробувальний термін для будь-якої категорії працівників.

Тож посадовці управління інспекційної діяльності у Запорізькій області відповіли на питання працівника, котрий переїхав із тимчасово окупованої території до Запоріжжя та знайшов роботу в закладі торгівлі, і пояснили йому, що роботодавець, на сьогодні, має право встановлювати випробувальний термін для ВПО.

Отже, під час укладання трудового договору в період дії воєнного стану можна встановлювати випробування для будь-якої категорії працівників.

Хочете скористатися ексклюзивною пропозицією Legal Friday від LIGA ZAKON? Заповніть заявку та забронюйте знижку на професійні рішення для роботи.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини