Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли Кабмін подасть до ВРУ оновлений законопроєкт про мобілізацію і демобілізацію — Міноборони

16 січня 2024, 10:20
3084
0
Автор:
Реклама

Заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова заявила в ефірі телемарафону "Єдині новини", що Кабмін може внести нову редакцію законопроєкту про мобілізацію до Верховної Ради вже протягом кількох тижнів.

Але до цього документ має пройти певний шлях узгодження в уряді. Вона підкреслила, що такий закон потрібен якнайшвидше, оскільки це в інтересах військових на передовій, які захищають Україну близько двох років. "Ми б хотіли, щоб це були дні, але ми розуміємо, що це буде швидше за все кілька тижнів", - відповіла заступниця міністра оборони на запитання щодо терміну внесення законопроєкту до парламенту.

Калмикова додала, що початок реалізації норм законопроєкту після його прийняття також очікується упродовж "тижнів чи місяця".

Раніше міністр оборони України Рустем Умєров заявив, що команда відомства вже підготувала нову редакцію законопроєкту про мобілізацію з урахуванням всіх пропозицій, погоджених в робочому порядку з депутатами на засіданнях Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Своєю чергою, голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив в ефірі телемарафону "Єдині новини", що терміни повторного внесення законопроєкту про мобілізацію до Верховної Ради не обговорювалися і конкретного терміну внесення проєкту про у новій редакції до Ради немає. За його словами, норми, які були у першій версії проєкту, не влаштовували усі політичні сили, тому вони повернули його на доопрацювання.

Про ймовірні норми нового законопроєкту вже розповіла нардеп М. Безугла.

Legal Solution допоможе кожному фахівцю, що потребує аналізу законодавства й пошуку НПА. Керівникам, юристам, бухгалтерам, кадровикам та іншим фахівцям. Замовте доступ за посиланням.

Читайте також:

- Середній заробіток мобілізованого педпрацівника: наслідки змін із 24 грудня 2023 року

- Списки для військового обліку на підприємстві: складаємо у 2024 році

- Працівник призовного віку без посвідчення про приписку: як діяти роботодавцю

- Бухоблік вилученого (відчуженого) майна на користь ЗСУ: з'явилися методрекомендації

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини