Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пенсійний фонд назвав основні причини відмови у прийнятті сканів трудових книжок

29 січня 2024, 11:40
1880
0
Автор:
Реклама

Процедура повного завершення оцифрування трудової книжки після подання заявником скан-копії документа підтверджується статусом звернення щодо стану його опрацювання. Перевірити стан опрацювання документів про трудову діяльність можна на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України:

- роботодавцю - у кабінеті страхувальника в розділі «Звернення» (відображено всі звернення роботодавця щодо кожного працівника із відображенням статусу обробки);

- застрахованій особі - в особистому кабінеті користувача в розділі «Мої звернення».

Статус звернення «Виконано» свідчить, що скан-копії опрацьовані та дані про трудові відносини працівника актуалізовано. Статус звернення «Скасовано виконання» означає, що звернення містить певні помилки, не опрацьовано та потребує повторного подання (опис причини відхилення вказано в реквізиті «Повідомлення»). Інші статуси означають, що звернення знаходиться ще в опрацюванні фахівцями Пенсійного фонду.

Основними причинами скасування звернень з оцифрування трудових книжок є помилки, які допускають користувачі вебпорталу, кажуть у Головному управлінні Пенсійного фонду України в Донецькій області. Це трапляється у випадках, якщо скановані копій документів:

- не належать заявнику;

- зроблені не з оригіналів документів або в чорно-білому форматі;

- відскановані неналежним чином (обрізані дати, номери наказів тощо).

Ще одна причина - наявне порушення вимог до оформлення трудової книжки:

- відсутня скан-копія титульної сторінки трудової книжки;

- відсутній підпис власника трудової книжки або запис про зміну ПІБ;

- відсутня печатка установи або підпис відповідальної особи.

Окрім того, на перепоні може стати те, що в електронній формі звернення в даних особи наявні помилки.

Нагадаємо, що електронна трудова книжка - це цифровий аналог паперової трудової книжки, який впровадили, щоб удосконалити облік трудової діяльності українців, зменшити паперовий документообіг і пов'язані з цим ризики втрати чи пошкодження документів. За законодавством у працівників і роботодавців є п'ять років для оцифрування трудових книжок. Після перевірки даних з боку Пенсійного фонду України та їхнього внесення до Реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування, буде сформований кінцевий варіант електронної трудової книжки. Відтоді паперова версія буде непотрібна і зможе зберігатися в працівника або вестися паралельно з електронною версією, якщо цього забажає працівник.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини