Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Самостійне коригування ціни: коли подавати Додаток ТЦ до декларації з податку на прибуток за оновленою формою

15 травня 2024, 13:25
126
0
Автор:
Реклама

Звіт про контрольовані операції, здійснені платниками податків протягом 2023 звітного року, має бути складений та поданий до контролюючого органу за оновленою формою та у Порядку, затвердженому Наказом № 673. Про це нагадали спеціалісти ГУ ДПС у Черкаській області.

За словами контролерів, положеннями п. 46.6 ПКУ передбачено: якщо в результаті зміни правил оподаткування змінюються форми податкової звітності, до визначення нових форм декларацій, які набувають чинності для складання звітності за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їхнє оприлюднення, залишаються чинними форми декларацій, чинні до такого визначення.

Зважаючи на зазначене, є дійсними Звіти про контрольовані операції, здійснені платниками податків протягом 2023 звітного року, які подані платниками до набуття чинності Наказу № 673 та розробки відповідних електронних форматів, для надання Звіту про контрольовані операції за оновленою формою.

У разі подання уточнюючого розрахунку до податкової декларації з податку на прибуток підприємств за попередній податковий (звітний) рік з метою здійснення самостійного коригування відповідно до ст. 39 ПКУ якщо їхні умови не відповідають принципу "витягнутої руки", у термін не пізніше 1 жовтня року, наступного за звітним, штраф у розмірі 3% від суми недоплати не застосовують (нагадую, що ця норма зазначена в п. 50.1 ПКУ).

Тож, платники податку на прибуток у разі здійснення самостійного коригування ціни контрольованої операції і сум податкових зобов'язань платника податку, проведеного відповідно до пп. 39.5.4 ПКУ, матимуть змогу подати Додаток ТЦ до Податкової декларації з податку на прибуток підприємств за оновленою формою (у тому числі у зв'язку з уточненням показників за 2015 - 2023 роки), починаючи з 01.07.2024.

Радимо також ознайомитися зі статтею «Який код зазначити у Звіті про контрольовані операції, якщо постачальник-нерезидент передав право вимоги зі сплати зобов'язань».

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини