Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Що зміниться у бронюванні від мобілізації для держслужбовців з 18 травня – Міноборони

16 травня 2024, 15:15
5626
0
Автор:
Реклама

Із набуттям 18 травня чинності новими правилами щодо мобілізації державні службовці категорії “Б” та “В” бронюватимуться на 50% від їхньої кількості. Водночас держслужбовці, які мають бронювання, все одно повинні уточнити свої дані в територіальному центрі комплектування (ТЦК) або в електронному кабінеті військовозобов'язаного. Про це в ефірі телемарафону заявив речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін.

“Прибути до ТЦК - так, очевидно, тому що закон, який набуває чинності з 18 травня, говорить нам про те, що всі військовозобов'язані мають уточнити свої дані в ТЦК або за допомогою електронного кабінету, або до ЦНАП прийти. Тобто, принаймні три варіанти… Навіть ті, хто не підлягає бронюванню, можуть пройти, можливо, у них є підстави для відстрочки”, - пояснив посадовець.

Держслужбовців категорії “А” (вища ланка держслужби) ці зміни не торкнуться, з них бронюванню підлягає 100%. Але доволі велика кількість людей [з числа держслужбовців] надалі підлягатиме мобілізації на загальних підставах, зауважив Д. Лазуткін.

Крім того, базова військова підготовка або служба в лавах Сил оборони стане обов'язковою вимогою для держслужбовців. «Це вочевидь логічна норма, яка вводиться з 1 вересня 2025 року. Не зараз, не з 18 травня. Це буде свідченням, що в державних службах мають працевлаштовуватися люди, які хочуть захищати Батьківщину, або мають такий досвід», - додав Дмитро Лазуткін.

Не витрачай час на пошук аналітики на різних ресурсах. Тепер усі видання LIGA ZAKON для бухгалтерів доступні у рішенні LIGA360. А ще ти можеш налаштувати свою стрічку професійних новин та обраних посилань для роботи. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини