Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Новий законопроєкт щодо економічного бронювання одержано ВРУ

Реклама

Народні обранці намагаються втілити у життя ідею «економічного бронювання» від мобілізації. У Раді зареєстрований та уже попрямував на розгляд Комітету проєкт Закону про внесення змін до Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо економічного бронювання з метою підвищення спроможності держави та громадян підтримувати сили оборони під час воєнного стану (реєстр. № 11308 від 30.05.2024 р.).

Автори стверджують, що законопроєкт націлений на забезпечення умов для того, щоби громадяни, які з різних причин не спроможні брати участь у захисті Батьківщини зі зброєю в руках, могли почуватися у рідній країні вільними і працювати на економіку, від якої залежить утримання та забезпечення ЗСУ і сектору оборони та безпеки в цілому. Тобто реалізація цієї законодавчої ініціативи дозволить втілити в життя неодноразово оголошений нашим Президентом Володимиром Зеленським принцип: «Або воюй, або працюй».

Причому в проєкті запропоновано автоматично бронювати громадян, які офіційно працюють і сплачують в місяць податків не менше, ніж розмір мінімальної зарплати на поточний період (станом на підготовку законопроекту це 8000 тис. грн).

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини