Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рівень зарплати впливає на можливість бронювання працівників – ДПС

11 липня 2024, 11:40
1191
0
Автор:
Реклама

Як відомо, Постановою № 76 щодо бронювання військовозобов'язаних затверджені Критерії та Порядок, за якими здійснюється визначення підприємств, установ та організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, а також критично важливими для забезпечення потреб Збройних Сил, інших військових формувань в особливий період.

Визначення підприємства, установи, організації критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період здійснюється за певними критеріями. У таких підприємств необхідно, зокрема, щоб розмір середньої заробітної плати застрахованих осіб - працівників на підприємстві, в установі, організації за останній календарний квартал становив не менше розміру середньої заробітної плати у регіоні за IV квартал 2021 року (відповідно до даних Держстату), що підтверджується довідкою, наданою підприємством, установою, організацією (п.п. 6 п. 2 Критеріїв).

За даними Держстату середньомісячна заробітна плата по Україні за І кв. 2024 року у середньому по економіці складає 18 903 грн. При цьому Законом України «Про Державний бюджет України на 2024 рік» (ст. 8) встановлено рівень мінімальної заробітної плати у місячному розмірі:

  • з 01 січня 2024 року складає 7100 грн;

  • з 01 квітня 2024 року - 8000 грн.

Отже, роботодавці щомісячно зобов'язані нараховувати працівнику за повний відпрацьований місяць заробітну плату не менше встановленого мінімального розміру, наголошує Головне управління ДПС у Дніпропетровській області.

Підсилюй роботу бухгалтера використанням комплексної інформації. Нова LIGA360 - аналітика, роз'яснення, відповіді на питання, законодавча, судова, реєстрова та договірна інформація в єдиному рішенні. Замов презентацію прямо зараз.

Читайте також «Нові правила бронювання-2024 від А до Я: аналізуємо постанову КМУ №650 ».

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини