Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін змінив перелік товарів, які обкладаються ПДВ за нульовою ставкою

23 липня 2024, 14:35
495
0
Автор:
Реклама

Постановою КМУ від 18.07.2024 р. № 831 внесено зміни до Постанови №178, яка регулює питання обкладення податком на додану вартість за нульовою ставкою у період воєнного стану.

Установлено, що до припинення чи скасування воєнного стану обкладаються податком на додану вартість за нульовою ставкою операції з постачання товарів (запасних частин, акумуляторних батарей, автомобільних шин, охолоджуючих рідин, комплектуючих, додаткового обладнання тощо), визначених нормативними та технічними документами, для транспортних засобів (зокрема спеціальних, спеціалізованих транспортних засобів), а також пально-мастильних матеріалів:

  • Збройним Силам, Національній гвардії, Службі безпеки, Службі зовнішньої розвідки, іншим утвореним відповідно до законів військовим формуванням, їх з'єднанням, військовим частинам, підрозділам, розвідувальним органам, Міністерству оборони, Державній прикордонній службі, Державній службі спеціального зв'язку та захисту інформації, Міністерству внутрішніх справ, Національній поліції, Державній службі з надзвичайних ситуацій, Управлінню державної охорони,

  • закладам, установам або організаціям, що утримуються за рахунок коштів державного бюджету.

Йдеться про постачання товарів для потреб забезпечення національної безпеки та оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави.

Нова LIGA360 змінює все! Підсвічуємо важливі законодавчі нововведення щодо бухобліку та оподаткування. Замов персональну презентацію менеджера для своєї компанії.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини