Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відсьогодні діють нові підстави для звільнення працівників

Реклама

Президент України ще в липні підписав Закон України «Про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо встановлення додаткових підстав розірвання трудового договору з ініціативи роботодавця та деяких інших питань» від 4.06.2024 р. № 3768-IX. Із 27 вересня він набирає чинності, тобто через три місяці з дня його опублікування.

Законом № 3768-IX встановлені додаткові підстави розірвання трудового договору з ініціативи роботодавця у разі набрання законної сили вироком суду, яким працівника засуджено (крім звільнення від відбування покарання з випробуванням) за вчинення злочину проти основ національної безпеки України, та невиконання працівником правил поведінки на підприємстві, в установі, організації в частині положень, передбачених правилами поведінки. Водночас встановлення правил поведінки на підприємствах, в установах, організаціях, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, та/або об'єктах чи операторах критичної інфраструктури є обов'язковим.

Такі правила можуть бути частиною правил внутрішнього трудового розпорядку, мають містити положення про зобов'язання працівників щодо нерозголошення інформації з обмеженим доступом, зокрема інформації, що становить державну чи комерційну таємницю, а також про умови роботи з конфіденційною інформацією.

Більш детально про новації Закону № 3768-IX можна прочитати у нашій публікації «Нові підстави для звільнення або відсторонення працівника: колабораціонізм та інші ризики».

Кадровий облік для вашого бізнесу - без турбот, з новою LIGA360! Отримайте аналітику і покрокові алгоритми дій у разі звільнення, прийняття працівників на роботу чи нарахування відпускних. Замовте персональну презентацію прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини