Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держпідприємництва пропонує видавати будівельні ліцензії в усіх областях

30 жовтня 2012, 11:53
185
0
Реклама

Держпідприємництва вважає, що Госархстройинспекция перевищила свої повноваження при прийнятті наказу від 22.11.2011 р. № 136 "Про вдосконалення роботи по ліцензуванню господарської діяльності, пов'язаної із створенням об'єктів архітектури".

Автори листа відмітили, що цей наказ має ознаки регуляторного акту відповідно до положень Закону про основи державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності, оскільки змінює адміністративні стосунки між регуляторними органами і суб'єктами господарювання.

Проте при його прийнятті не були дотримані ряд вимог, передбачених згаданим Законом, зокрема, відносно підготовки аналізу регуляторного впливу і відстежування результативності регуляторного акту, планування підготовки його проекту, обнародування проекту з метою отримання зауважень і пропозицій, відкритих обговорень за участю представників громадськості, відстежування результативності регуляторного акту.

Нагадаємо, що цей наказ обмежує кількість територіальних архстройинспекций, які здійснюють видачу будівельних ліцензій. Їм передбачено, що ліцензії видають тільки 5 інспекцій: Кримську, Донецьку, Львівську, Одеську і Київську.

У Держпідприємництві звернулися в Минрегионстрой з проханням роз'яснити ситуацію і запропонували розглянути можливість видачі будівельних ліцензій територіальними органами в кожній області, АР Крим, містах Києві і Севастополі.

Адже збільшення витрат часу на отримання ліцензій не узгоджується з державною політикою у сфері ліцензування господарської діяльності, зокрема, суперечить положенням Програми економічних реформ на 2010 - 2014 роки по скороченню термінів отримання ліцензій (лист від 26.07.2012 р. № 2037/0/20-12).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини