Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Виплачуєте зарплату раз на місяць – платіть штраф

9 листопада 2018, 09:00
1419
0
Реклама

Одним із найбільш "популярних" серед роботодавців порушень трудового законодавства є невиплата заробітної плати у встановлений строк. Зокрема, роботодавці часто не проводять авансових виплат, тому фахівці Управління Держпраці у Рівненській області нагадують:

- згідно з аб. 3 част. 2 ст. 265 КЗпП України юридичні особи та ФОП, які використовують найману працю, несуть відповідальність у вигляді штрафу в разі порушення встановлених строків виплати заробітної плати працівникам, інших виплат, передбачених законодавством про працю, більш як за один місяць, виплати їх не в повному обсязі - у трикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення.

- у разі порушення строків виплати заробітної плати не більше як за один місяць юридичні особи та ФОП, які використовують найману працю, несуть відповідальність у вигляді штрафу у розмірі мінімальної заробітної плати, незважаючи на періодичність (один-два чи більше разів на рік) вчинено таке порушення.

- у разі одночасної виплати працівникам заробітної плати та компенсації втрати частини заробітної плати у зв'язку із затримкою термінів її виплати підстави для звільнення суб'єктів господарювання від відповідальності за несвоєчасну та не у повному обсязі виплату заробітної плати ст. 265 КЗпП України не передбачено.

У разі виплати заробітної плати один раз на місяць (непроведення авансових виплат) юридичні особи та ФОП, які використовують найману працю, несуть відповідальність у вигляді штрафу відповідно до аб. 8 ч. 2 ст. 265 КЗпП України - у розмірі мінімальної заробітної плати.

Положення про оплату праці - один із найпоширеніших локальних актів, які підприємство чи організація розробляє та затверджує самостійно. Про його особливості його затвердження читайте в матеріалі газети "Інтерактивна бухгалтерія" за посиланням.

Для отримання доступу до вищезазначених та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступ до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини