Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як звільнитись директору товариства за власним бажанням

5 листопада 2019, 08:30
943
0
Реклама

Спеціалісти Держпраці роз'яснили, як звільнитись директору товариства за власним бажанням.

Вони наголосили, що особливість звільнення директора товариства полягає в том, що це питання віднесено законодавством до компетенції загальних зборів учасників/засновників товариства.

Керівник підприємства, головний бухгалтер, члени наглядової ради (у разі її утворення), виконавчого органу та інших органів управління підприємства відповідно до статуту є посадовими особами цього підприємства.

Отже, звільнення директора можливе тільки шляхом обрання "нового" директора або тимчасово виконуючого його обов'язки (п. 13 ст.39 Закону № 2275).

Враховуючи наведене, написання директором заяви на звільнення та видання наказу про своє звільнення по закінченні 14-денного терміну від дати подання зазначеної заяви може бути недостатнім для остаточного припинення трудових відносин з товариством. Адже може скластися ситуація, коли учасники/засновники товариства не прийняли рішення про звільнення цієї особи з посади директора. В такому разі вирішення зазначеного питання можливе шляхом звернення до суду з позовом про розірвання укладеного трудового договору.

Джерело: ГУ Держпраці у Львівській області

Про порядок розірвання трудового договору з ініціативи працівника, дізнавайтесь із ситуації для бухгалтера "Звільнення з ініціативи працівника".

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини