Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Єдиний рахунок та укрупнення районів: як змінять Бюджетний кодекс із 2021 року

18 вересня 2020, 09:40
2926
0
Реклама

Одночасно із поданням на розгляд ВРУ законопроекту про Держбюджет на 2021 рік (№ 4000) Уряд за традицією також вносить супровідні законопроекті, котрі йдуть в тандемі з ним.

Йдеться про законопроект № 4101 від 15.09.2020 р., яким готують податкові зміни. Зокрема, треба очікувати зміни в адмініструванні ПДВ, доходах ФОПів, скасування мораторію.

І звісно не обходиться без змін до Бюджетного кодексу, котрі втілені у законопроекті 4100 від 15.09.2020 р.

Ним пропонують, зокрема, врегулювати:

- правові засади функціонування бюджетної системи України, міжбюджетних відносин, створення належної ресурсної бази для здійснення повноважень органів місцевого самоврядування на новій територіальній основі у зв'язку із прийняттям Закону України від 16.04.2020 р. № 562-IX, Постанови ВРУ "Про утворення та ліквідацію районів" від 17.07.2020 р. № 807-IX;

- консолідацію на єдиному казначейському рахунку коштів (податки, збори та інші платежі, що контролюються податковими органами), сплачених платниками податків на єдиний рахунок, їх зарахування на відповідні рахунки, відкриті в Казначействі для зарахування доходів державного та місцевих бюджетів, своєчасне перерахування помилково та/або надміру зарахованих через єдиний рахунок до державного та місцевих бюджетів коштів між видами доходів і бюджетів;

- здійснення покриття касових розривів загального фонду державного бюджету за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку.

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін законодавства або появу роз'яснень податківців по вашій темі - встановіть їх на контроль в LIGA360. Ці та інші можливості доступні бухгалтеру в LIGA360. Спробуйте зараз - замовляйте тестовий доступ.

Зверніть увагу, що для відкриття єдиного рахунку платник податків подаватиме відповідне повідомлення до ДПС через свій електронний кабінет.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини