Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін запустив механізм передачі сільгоспземель територіальним громадам

17 листопада 2020, 16:10
568
0
Реклама

Кабінет Міністрів України постановою від 16 листопада 2020 р. № 1113 ухвалив деякі заходи щодо прискорення реформ у сфері земельних відносин. Йдеться про реалізацію норм Указу Президента України від 15 жовтня 2020 р. № 449, яким передбачено передачу земель сільськогосподарського призначення з державної до комунальної власності.

Так, уряд доручив Держгеокадастру прискорити проведення інвентаризації земель сільськогосподарського призначення державної власності. Передача таких земель у комунальну власність має початися 17 листопада 2020 року.

Мінекономіки доручили супроводження законопроектів щодо фінансової підтримки фермерських господарств, удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин, встановлення прозорої процедури проведення електронних земельних аукціонів.

А ось органам місцевого самоврядування Кабмін порадив зареєструвати право комунальної власності на отримані земельні ділянки сільськогосподарського призначення у порядку, встановленому законом.

Не дайте рейдерам і шахраям нажитися у період кризи! Поставте свої об'єкти нерухомості на моніторинг у сервісі SMS-Маяк. Сервіс миттєво проінформує про зміни статусу об'єктів нерухомого майна у вигляді сповіщення в особистому кабінеті, sms-повідомлення чи email-листа. Поставити на моніторинг зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини