Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінсоцполітики змінює форму Заяви та Декларації про призначення субсидії

Реклама

Мінсоцполітики підготувало зміни до форм Заяви про призначення та надання житлової субсидії у грошовій формі та Декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії. Проект відповідного наказу був розміщений для обговорення на сайті Федерації профспілок.

Так, Декларація має бути доповнена такими пунктами:

- Інформація про придбання безготівкової та/або готівкової іноземної валюти, банківських металів на загальну суму, що перевищує 50 тисяч гривень, протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням житлової субсидії;

- Відомості про наявність… коштів на депозитних рахунках у розмірі, що перевищує 25-кратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних (у 2021 році така межа становить 56 750 грн).

Пункт з інформацією про придбання товарів чи послуг на суму понад 50 тисяч грн хочуть деталізувати (зокрема щодо таких позицій як цінні папери, фінансові інструменти, віртуальні активи тощо).

Відомості про транспортні засоби слід буде вказувати, якщо з дати їх випуску минуло менше ніж 15 років (зараз - 5 років).

Нагадаємо, що з 1 травня усім, хто бажає отримувати субсидію, потрібно подати нову заяву та пакет супровідних документів. Таким чином автоматичного продовження субсидії не буде.

Як бухгалтеру встигнути за щоденним потоком інформації? Зарплата й кадри, податки, бухоблік - ексклюзивну аналітику щодо цих питань ви отримаєте у LIGA360. Замовляйте тестовий доступ уже сьогодні.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини