Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОП на єдиному податку перевищив ліміт доходу — коли застосовувати РРО

Реклама

Головне управління ДПС у Тернопільській області нагадує, що якщо обсяг доходу за 2021 рік фізособами - підприємцями платниками єдиного податку ІІ-ІV груп перевищив 1 320 000 грн, то такі платники мають застосовувати реєстратори розрахункових операцій та/або програмні РРО при здійсненні готівкових розрахунків у обов'язковому порядку.

Застосування РРО та/або ПРРО починається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, та продовжується в усіх наступних податкових періодах протягом реєстрації суб'єкта господарювання як платника єдиного податку.

Скасування реєстрації РРО/ПРРО є правом суб'єкта господарювання, яке приймається ним самостійно. Якщо такий суб'єкт буде здійснювати діяльність, яка не передбачає обов'язковості застосування РРО та/або ПРРО, то у такому випадку можливо скасувати реєстрацію РРО та/або ПРРО і здійснювати діяльність виключно у безготівковій формі розрахунку за допомогою переказу коштів із розрахункового рахунку на розрахунковий рахунок, через установу банку або шляхом внесення готівки через касу банку, використання банківських терміналів самообслуговування (ПТКС, що належать банкам).

Нагадуємо, що карантин і пандемія не звільняють підприємців від обов'язкового подання звітності. Отримайте найпростіший та надійний сервіс формування і подання звітності для ФОП.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини